Bostadsrättsföreningen Förmannen
Efter att en trappuppgång fönster blåste av under april så vill styrelsen informera er alla i området att inte låta trappuppgång fönster att stå öppet. Den fönster som blåste bort rasade ner framför porten och kunde skada någon förbipasserande. Fönster som står öppna blir även skadade av regn! Över 95 procent av utredningarna om inbrott under 2010 gick aldrig vidare till åklagare, enligt Rikspolisstyrelsen (RPS).
I en ny rapport framgår att polisen måste bli bättre på att utnyttja tekniska spår. Dessutom borde mer satsas på att hitta det som stulits. - Man måste vara lite praktisk och tänka: var finns godset? Det skulle ju inte stjälas om det inte gick att sälja, säger Carin Ewald, inspektionschef vid RPS. Välkommen till SvD. Du har hamnat på den här sidan via Google. Sök fler artiklar om "Inbrott prövas sällan av åklagare" på SvD.seTill SvD:s startsida Inbrott prövas sällan av åklagare Över 95 procent av utredningarna om inbrott under 2010 gick aldrig vidare till åklagare, enligt Rikspolisstyrelsen (RPS). I en ny rapport framgår att polisen måste bli bättre på att utnyttja tekniska spår. Dessutom borde mer satsas på att hitta det som stulits. - Man måste vara lite praktisk och tänka: var finns godset? Det skulle ju inte stjälas om det inte gick att sälja, säger Carin Ewald, inspektionschef vid RPS. Artikeln fortsätter... Av många anledningar är det svårt att få fast inbrottstjuvar. Spåren kan vara få, gärningsmannen okänd eller så upptäcks inbrottet långt efter att det har skett. Enligt Rikspolisstyrelsen (RPS) gick bara 4,5 procent av utredningarna vidare till åklagare under 2010. Att utredningen lämnas till åklagare innebär att polisen har en misstänkt och starka bevis. RPS, som utövar tillsyn över polisen, slår i en ny inspektionsrapport fast att för många inbrott avskrivs direkt. Myndigheten skriver att polisen borde bli bättre på att utnyttja tekniska spår. - Vi har ju fått mycket möjligheter att spåra med DNA. Man samlar in massa material och måste koppla ihop de olika spåren med varandra. Man får inte ge upp och säga att det inte går, säger Carin Ewald, inspektionschef vid RPS. Stockholm TT / www.svd.se Bromma flygplats måste ljudisolera omkring 200 byggnader som störs av bullret från Bromma flyget. Det står klart efter en beslut igår av Högsta domstolen. Frågan om vilka bullernivåer som ska gälla har länge varit omstridda och att det nu kommit till ett avgörande välkomnas av alla berörda.
– Det bra, det är många som har väntat på det beslutet. Det har diskuterats bland annat på villaägarföreningens årsmöten här i flera år och jag tror att det är många med mig som välkomnar det här beslutet, säger Kent Carlenäs, Aktionsgruppen mot Brommaflyget. Kent Carlenäs har bott nära Bromma flygplats i över 35 år, sida vid sida med bullret. – När de landar så går det inte föra någon konversation, vare sig inomhus eller ute på tomten. Det är fullständigt omöjligt. TV och radio-ljud dränks vid landning. Swedavia, det vill säga före detta Luftfatrsverket ska nu kartlägga hur många byggnader som behöver ljudisoleras. Alla byggnader som utsätts för 80 dB(A) eller högre ska isoleras. Inför Miljööverdomstolens dom förra året räknade Swedavia med att 168 villor behövde åtgärdas. Notan för det uppskattades landa på 19 miljoner kronor, men det är en summa som inte oroar flygplatschef Kjell-Åke Westin: – Vi pratar om väldigt många miljoner för att det här till stånd. Det känns faktiskt jättebra att vi får göra det här för att fortsätta att kunna verka på Bromma och att vi får göra något för våra grannar som bor väldigt nära, säger Kjell-Åke Westin, chef för Bromma flyplats. Parterna har bråkat om det här ända sedan 1993 och just frågan om ljudisolering har gått ända till Högsta domstolen, som igår valde att inte ta upp ärendet. Därmed fastställs Miljööverdomstolens dom, som bland annat säger att bullret inomhus inte får överskrida 30 dB(A) som dygnsekvikvalent. Baris Kayhan |
Förmannen
Styrelsen publiserar senaste nytt och viktig information här för alla medlemmar i Brf. Förmannen. Arkiv
June 2024
Kategorier
All
|